pushbox

Persoonlijke effectiviteit

In deze training leer je hoe je meer uit jezelf kan halen. Je wordt je bewust van je eigen kwaliteiten en valkuilen. Door effectiever te zijn, functioneer je beter, maak je sneller carrière en kan je jouw omgeving beter beïnvloeden.
Hoe haal ik meer uit mezelf?

Hoe haal ik meer uit mezelf?

Deze training gaat over de zeven gedragsregels of karaktereigenschappen die we volgens Stephen Covey zouden moeten ontwikkelen om succesvoller en gelukkiger te zijn. Zowel in ons privéleven als in ons werk. Deze zeven eigenschappen vormen een ontwikkelingsmodel voor persoonlijke groei. Daarmee haal je het beste uit je zelf naar boven.

Kernkwaliteiten

Kernkwaliteiten

Als je jouw kernkwaliteiten goed kunt inzetten ben je als persoon buitengewoon effectief. Maar elk voordeel heeft zijn nadeel en zo heeft elke kernkwaliteit een valkuil. Teveel van je kernkwaliteit inzetten, erin doorslaan, en je stapt in je eigen valkuil. In deze module leer je op basis van de kernkwaliteiten theorie van Daniel Offman, hoe je valkuilen kunt vermijden.

Ontwikkelen van assertiviteit

Ontwikkelen van assertiviteit

Het is goed om voor jezelf op te komen. Dat is niet voor iedereen altijd even gemakkelijk. In deze module leer je wat assertiviteit is en hoe je dat kunt ontwikkelen.

Ontwikkelen van empathie

Ontwikkelen van empathie

Empathie is een belangrijke eigenschap. Als je goed begrijpt hoe een ander zich voelt, heb je een beter contact. In deze module leer je wat empathie is en hoe je dat kunt ontwikkelen.

Balans werk-privé

Balans werk-privé

Het vinden van een goede balans tussen werk en privé is een uitdaging. Vaak gebeurt het dat de balans tussen werk en je privé leven doorslaat in de richting van het werk. Dat gaat dan ten koste van de privésfeer. Wij gaan 10 tips bespreken die je kunnen helpen bij het bereiken van een goede balans tussen werk en privé.

Stressmanagement

Stressmanagement

Wat is stress? Hoe signaleer je stress bij jezelf of een van je werknemers? Spanning hebben we eigenlijk altijd nodig om iets te doen. Dat is gezonde spanning. Stress is ongezonde spanning. Het wordt ongezond als er langdurig een verstoorde balans is tussen de eisen die aan een persoon worden gesteld en de capaciteiten of vaardigheden van die persoon. In deze module krijg je praktische tips hoe om te gaan met stress en deze zoveel mogelijk te voorkomen.