pushbox

Succesvol onderhandelen

Vaak hebben we het zelf niet in de gaten, maar je onderhandelt de hele dag. Leer in deze training hoe je succesvol kunt onderhandelen. Basis van deze training is het onderhandelen volgens de Harvard methode. Ook leer je over de fasering van onderhandelingen en hoe je de machtsbalans het beste kan beïnvloeden
De basis van het onderhandelen: Harvard

De basis van het onderhandelen: Harvard

Als mensen met elkaar onderhandelen hebben ze een natuurlijke neiging om aan hun eigen standpunt vast te houden en nog beter te motiveren waarom zij iets willen. Dit levert vaak niet het beste resultaat op. In deze cursus behandelen we de 4 hoofdregels van het Harvard onderhandelen.

Een goed alternatief: BAZO

Een goed alternatief: BAZO

BAZO staat voor Beste Alternatief Zonder Overeenkomst. Dat is dus het alternatief dat je achter de hand hebt voor het geval je uit de onderhandelingen zou willen weglopen. Jouw zogenaamde wegloopalternatief. Maar wanneer zet je hierop in? En hoe kan je dit het beste doen?

De juiste balans: Mastenbroek

De juiste balans: Mastenbroek

Ook al heb je een slechte onderhandelingspositie, door je op een bepaalde manier op te stellen en te gedragen, kun je toch een goed resultaat bereiken. Leer op basis van de balansen van Mastenbroek hoe je met jouw gedrag de onderhandelingen positief kunt beïnvloeden.

Fasering van de onderhandelingen: McMillan

Fasering van de onderhandelingen: McMillan

Een goede fasering van het onderhandelingsproces is noodzakelijk om jouw onderlinge probleem effectief en efficiënt op te lossen. Globaal zijn er vijf stappen te onderscheiden. In deze module krijg je inzicht in deze verschillende stappen en zullen we aangeven welke taken je bij de verschillende stappen kunt verrichten.

Wie biedt als eerste

Wie biedt als eerste

Wie brengt als eerste een bod uit? Is het verstandig of onverstandig om de eerste te zijn? Deze training legt je uit in welke gevallen je wel of niet de eerste moet zijn om met een bod te komen. Ook leer je constructief te reageren op een bod van de ander.

Omgaan met manipulaties en lastige mensen

Omgaan met manipulaties en lastige mensen

In deze module leer je hoe je kunt onderhandelen met lastige mensen en hoe je om kunt gaan met manipulaties.