pushbox

Werk en ouderschap combineren

Veel mensen die werk en ouderschap combineren vinden het lastig om de balans goed te houden. In deze training leer je hoe je op een goede manier werk en ouderschap kan combineren. Je leert hoe je thuis en op het werk hierover kunt onderhandelen en je krijgt praktisch tips voor werkende ouders.
Onderhandelen aan de keukentafel

Onderhandelen aan de keukentafel

Je krijgt binnenkort een kind, of je bent net ouder geworden. Een hele verandering, voor jou en je partner. Waar je eerst misschien je eigen tijd kon indelen, ga je nu in je planning ook rekening houden met je kind. Je uitdaging zit erin jouw werk en het ouderschap te combineren op een manier waarop dat je in balans bent, en van je gezin en van je werk kunt genieten.

Onderhandelen op de werkvloer

Onderhandelen op de werkvloer

Hoe je het ook wendt of keert, ook in jouw werk zal je rekening moeten houden met jouw gezin. Daarvoor wil je iets veranderen in je routine op jouw werk. Je gaat daarover in gesprek met je collega’s en met jouw leidinggevende. Hoe kan je dat doen op een manier die de nieuwe situatie voor iedereen acceptabel maakt?

Omgaan met schuldgevoel en vooroordelen

Omgaan met schuldgevoel en vooroordelen

Een vooroordeel is een mening over iemand die bij nader inzien niet waar of maar gedeeltelijk waar is. Ze kunnen grappig zijn, maar vaak zijn ze schadelijk en kleinerend. Ze ontstaan vaak door onbekendheid of angst voor het onbekende. Bijna alle mensen hebben vooroordelen over andere mensen. Ook over het combineren van werk en ouderschap hebben mensen vaak een mening die op een vooroordeel gebaseerd is.

Timemanagement voor werkende ouders

Timemanagement voor werkende ouders

Werkende ouders moeten een goede balans vinden tussen werk en ouderschap. Als ouder krijg je vaak meer taken op een dag. Goed timemanagement zorgt ervoor dat je aan alles toe kunt komen. In deze module krijg je praktische timemanagement tips voor ouders.

Managementvaardigheden voor werkende ouders

Managementvaardigheden voor werkende ouders

Als werkende ouder moet je veel managen. Managen op je werk en managen thuis. In deze module krijg je een aantal managementvaardigheden aangereikt die je nodig hebt om werk en ouderschap goed te kunnen combineren.

Werk en privé in balans

Werk en privé in balans

Veel werkende ouders hebben het idee dat ze geen vat meer hebben op hun tijdsbesteding en dat ze geleefd worden door de waan van de dag. Dat kan spanning opleveren op het werken thuis: je wilt tenslotte bezig zijn met die dingen die echt belangrijk zijn. Hoe kan je hier goed mee omgaan? En wat moet je vooral niet doen?